Bewegingsbegrenzers

Bewegingsbegrenzers worden hoofdzakelijk gebruikt als druk- en trekelement om dynamische belastingen te dragen. Ze kunnen tevens gebruikt worden als pijpleidinggeleiders of axiale stops.

Een Bewegingsbegrenzer bestaat uit een basislichaam en 2 schroefdraadbussen met kogelgewrichtlagers. De fijnste van de twee draadeinden wordt gebruikt voor het uitbalanceren van de installatietolerantie. Het type en de afmeting van de Bewegingsbegrenzer wordt bepaald door de nominale belasting en de totale vereiste installatielengte. De Bewegingsbegrenzers staan loodrecht op de boutas een maximale hoekverdraaiing toe van ±70° en in de boutas ±5°.

De standaard Bewegingsbegrenzers zijn gemaakt van koolstofstaal en worden voorzien van een ZnFe-coating. De  kogelgewrichtslagers zijn onderhoudsvrij, in tegenstelling tot de onderhoudsplichtige modellen die doorgaans toegepast worden in nucleaire installaties.

Net als bij de Hydraulische Schokdempers en Trillingsdempers leveren wij ook Bewegingsbegrenzers die geschikt zijn voor gebruik bij lage temperaturen; gemaakt van roestvrij en chloorbestendig staal voor offshore gebruik.

Naast de ontwerpvoorschriften, zoals o.a. ASME III Subsection NF, zijn onze Bewegingsbegrenzers onderworpen aan een uitgebreid testprogramma en voldoen ze aan alle eisen van KTA 3205.3.

Categorie: